Ahad, 2 September 2012

Cuti2 merdeka... USS 2012

30 ogos 2012-  aku n family ke JB. kami booked tune hotel danga bay + pakej ke USS pd 31 Ogos 2012 + bas Odessy pergi balik ke Resort World... disebabkan kami lambat confirmkan masa perjlnan ke RW so kami dpt naik bas jam 10.30pg-1030mlm... bas odessy ni cuma ada 2 waktu je ...dan satu lg 7.30pg-7.30 mlm. If korang nak pi RW awal , lps korang book pakej ngan tune hotel, korang call terus syarikat bas odessy tuk confirmkan time ...syarikat bas odessey tu pun ada kat luar hotel tune ni.....

Kad merah ni kunci bilik... just touch kat tombol pintu,kuar kaler hijau , itu maknanya pintu dah boleh buka... canggih wooo... info : check in kul 2pm onward n check out jam 11 am sharp..



dlm bilik 528.. 1 double bed ... plus tv 24jam+hair dryer24jam+ aircon 12jam + 1 towel .... tv n hair dryer if korang pakai atau x ,cukup 24jam ,autu OFF but aircon dikira jam ... if dlm 2 mlm korang menginap di sana tp masih x cukup 12 jam ,aircond still blh guna... hotel ni x sediakan bekpes so korang blh beli mknan kat 7E bersebelahan dgn sykat bas odeyssey....

toilet dlm hotel

lps maghrb kami pi dinner kat Singgah Selalu... kedai mkn ni hanya seberang jln ngan hotel je tp kami naik kete kena jln jauh n U-turn ..... aneka pilihan makanan ada kat sini ... mmg best... kebetulan lak mlm tu adalah ambang merdeka so setiap meja diberi 2 bendera dan belon tuk kanak2... mmg best dan makanannya sgt puas hati... : )

Esok pagi kami bersiap2 n bekpes kat depan 7E semntara nak tunggu bas sampai ambik kami depan 7E... disebabkan bas sampai lambat so kami bertolak jam 11 am camtu...  sepnjg perjlanan ke RW semua penumpang kena turun 2 kali... pertama kat Immegresen Malaysia... cop passport jee , pastu naik bas... terus ke immegresen singapore, kat sini kena cop pasport n check beg... pastu naik bas ke RW ...
time balik pulak, cop pasport je kat immegresen singapore n kat immegresen malaysia cop pasport + check beg...

tempat wajib bergambar ...
info : open : 10 am-7pm (game)
total close : 8.00pm
happy face.. : )
@ madagascar
pussy in boot ...@ far far away
@ juracsic park
@ the mummy 
@ light ,camera n action
@ transformers
@ madagascar
@ waterfront

INFO :  sape yg x pi lagi sila la pi sana...  harga tiket masuk korang blh tgk kat tenet.... mmg berbaloi ,kira x nyesal byr mhl2 tuk masuk USS ni... aku rasa nak pi lg sekali tau!  semua game kat sini mmg best giler... yg plg best Transformers 4D , perggghhhh mmg dasat giler !

2 ulasan:

  1. Seronoknya... nanti nak plan ke sana lah... tahun depan kot.

    BalasPadam
    Balasan
    1. pegi jgn x pegi... best woooo.... : )

      Padam